کلسترول بالا
کلسترول بالا
راهنمای مصرف کلسترول:
غذا خوردن بیرون از منزل
Cholesterol Guide: Eating Out
خیلی از رستورانها غذاهای خوشمزه، کمچرب و کمکلسترول دارند. نکات زیر به شما کمک میکند در عین لذت بردن از غذایی که بیرون از منزل میخورید مراقب سلامت خود نیز باشید.
پیش از سفارش:
- اگر با منوی رستوران آشنا هستید پیش از ورود به رستوران در مورد سفارش خود تصمیم بگیرید. این کار به شما کمک میکند از هر غذای وسوسهبرانگیزی که ممکن است سالم نباشد پرهیز کنید.
- اگر اولین بار است به یک رستوران میروید برای خواندن منو وقت بگذارید تا تصمیمی نگیرید که برای سلامتی شما ضرر داشته باشد. اگر امکان داشت پیش از رفتن به رستوران به وبسایت مربوط به آن سر بزنید تا محتوای تغذیهای غذاهایشان را بررسی کنید.
- از پیشخدمت بخواهید موارد وسوسهبرانگیز (مثل کره) را از روی میز بردارد.
- از غذاهایی که این ویژگیها را به همراه دارند پرهیز کنید: کرهای، کرهزده، سرخشده، تابهای، کرمدار، همراه با پنیر، همراه با بستنی
- اگر نان میل دارید از انواع نازک برشته شده، حاوی جو یا گندم کامل بدون کره یا مارگارین استفاده کنید.
هنگام سفارش:
- سعی کنید اولین نفر سفارش دهید که تحت تأثیر انتخاب دیگران قرار نگیرید.
- از میان غذاهای بخارپز، کبابی، گریل شده، پخته شده در آبگوشت یا آب، برشته یا آبپز سفارش دهید.
- به جای سیبزمینی سرخ شده از انواع پخته و آبپز سفارشدهید.
- عدس، نخود و جو را از این جهت سفارش دهید که با فیبرهای محلول زیادی که دارند میتوانند کلسترول را کاهشدهند.
- به عنوان اشتهاآور از سوپهایی که زمینهی آبگوشت دارند مانند سوپ سبزیجات یا گوجهفرنگی سفارش دهید.
- از میان غذاهای دریایی، جوجه یا گوشت بدون چربی بهجای گوشتهای چرب انتخابکنید. تمام چربی روی گوشت را جداکنید.
- از پیشخدمت بخواهید غذاهای کمچرب را جایگزین غذاهای پرچرب کند. برای مثال به جای سیبزمینی سرخ شده، سبزیجات بخارپز سفارش دهید.
- از آشپز بخواهید پوست مرغ را بردارد و غذای شما را بدون کره یا سسهای چرب آمادهکند.
- از پیشخدمت در مورد محتویات و روش پخت غذاهایی که نمیشناسید حتما سؤالکنید.
- در کنار غذا سبزیجات بدون سس یا کره سفارش دهید.
- آرام غذا بخورید و به بدن برای تعیین زمان سیر شدن فرصت بدهید.
- به عنوان دسر، شربت یا میوههای تازهی فصل بدون خامه یا مواد افزودنی سفارش دهید.
نکاتی در مورد سالاد:
- وقتی از سالاد بار استفاده میکنید از مواردی که پنیر رنده شده، سالادهای آماده، خامه، تخممرغ خرد شده، تکههای گوشت نمکسود شده و نان برشته یا سرخشده دارند پرهیز کنید.
- از غذاهای پروتئینی سالم مانند آجیل و حبوبات، میوههای خشک شده و انواع لوبیا به عنوان طعمدهنده و مواد مغذی سالاد استفاده کنید.
- به جای چاشنیهای روی سالاد از آب لیمو استفاده کنید.
- اگر میخواهید از چاشنیهای سالاد استفاده کنید آن را جداگانه سفارش دهید. چنگال سالاد خود را در چاشنی بزنید و سپس وارد سالاد کنید. اگر به جای ریختن چاشنی روی سالاد فقط مزهی آن را داشته باشید در نهایت مقدار کمتری از چاشنی مصرف خواهید کرد.
- از چاشنیهایی برای سالاد استفاده کنید که بدون چربی، سبک یا کمچرب باشند و زمینهی سرکه داشته باشند. از چاشنیهای معمول و خامهای پرهیز کنید.
منبع: کتابخانهی سلامت کلینیک کلیولند (Cleveland Clinic Health Library)